12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Bozcaada'da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

Fullscreen button

12.03.2024 58

Bozcaada Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program, Bozcaada Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bozcaada Kaymakamı Sayın Muhammet Mustafa Kara ve ilçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Bozcaada Gazi Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Çetin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında Türk milletinin tarihinin en zorlu günlerini yaşadığı İstiklal Savaşı’nın karanlık dönemleri hakkında bilgi vererek şu ifadelerde bulundu: “Milli marşımızın adının ‘istiklal’ olması önemlidir. Marşlar bir milletin karakteri, kimliğidir. Türk milletinin özgür ve bağımsız yaşama arzusu, en önemli karakteridir. Mehmet Akif bu duygu ve düşünceleri öylesine güzel yansıtmış ve karakterli bir davranış sergileyerek demiştir ki; “İstiklal Marşı'nı milletime hediye ettim. O artık milletindir, benimle alakası kesilmiştir. Zaten o milletin öz malı ve eseridir. Ben yalnız gördüğümü yazdım. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!”

Program günün anlam ve önemine uygun şiir okunması ve Bozcaada Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sunulması ile devam etti. Program 12 Mart İst12-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024